Memphis treedt top tien binnen na basisplaats bij Oranje tegen Turkije

Memphis evenaart met basisplaats tegen Roemenië Robben en Wijnaldum
6 juli om 21:15
Laatste update: 6 juli om 21:17

Memphis Depay bereikt in de kwartfinale van het EK tegen Turkije een bijzondere mijlpaal. De spits speelt zijn 97e wedstrijd voor Oranje en komt daarmee in de top tien van spelers met de meeste interlands voor Nederland

Memphis Depay had na zijn basisplaats in de achtste finale tegen Roemenië op het EK net zoveel interlands gespeeld als Arjen Robben. De 30-jarige spits speelde  zijn 96e wedstrijd voor het Nederlands elftal tegen Roemenië, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Robben en Georginio Wijnaldum. Na zijn basisplaats tegen Turkije is Memphis het duo nu voorbij en mag hij zich in de top tien voegen.

Depay staat nu tiende op de ranglijst van meest gespeelde interlands. Robben en Wijnaldum zijn doordoor uit de top tien gezakt. De lijst wordt aangevoerd door Wesley Sneijder met 134 interlands, gevolgd door Edwin van der Sar met 130 interlands. Andere spelers in de top tien zijn Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Daley Blind (108), Giovanni van Bronckhorst (106), Dirk Kuijt (104), Robin van Persie (102) en Phillip Cocu (101).

Het is nog niet uitgesloten dat Depay de komende jaren meer interlands gaat spelen en mogelijk recordinternational wordt.