Dit is Jeyland Mitchell het talent uit Costa Rica waar Feyenoord achteraan zit

Wie is Jeyland Mitchell, de verdediger die Feyenoord boven de Europese top kiest?

8 juli om 17:10
Laatste update: 8 juli om 17:10

Feyenoord heeft Jeyland Mitchell binnen als nieuwe aanwinst. De negentienjarige verdediger van LD Alajuelense wordt gezien als toekomstige versterking voor het eerste elftal. Wie is dit talent uit Costa Rica? VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Wie is Jeyland Mitchell?

Jeyland Yahir Mitchell Baltodano, geboren op 29 september 2004 in Limón, Costa Rica, is een veelbelovende verdediger die overkomt van LD Alajuelense en ook speelt voor het nationale team van Costa Rica. Op 19-jarige leeftijd heeft Mitchell al indruk gemaakt op internationale scouts. Dennis te Kloese, de algemeen directeur van Feyenoord, noemde zijn komst een stunt, mede omdat de Rotterdammers Atlético Madrid voor wisten te blijven.

Mitchell begon zijn voetbalcarrière op zeer jonge leeftijd, geïnspireerd door zijn grootvader Harold, die zelf een profvoetballer was. Op achtjarige leeftijd sloot hij zich aan bij de jeugdacademie van Limón, voordat hij in 2020 overstapte naar de academie van Deportivo Saprissa. De COVID-19 pandemie dwong hem echter terug naar Limón, waar hij later zijn debuut maakte in het eerste team van AD Guanacasteca tijdens de Apertura 2021-2022. Ondanks een blessure die hem een groot deel van het seizoen aan de kant hield, bleef Mitchell groeien als speler en verhuisde hij uiteindelijk naar Municipal Liberia en daarna naar Alajuelense.

Met slechts twaalf wedstrijden in het eerste elftal van Alajuelense heeft Mitchell al een sterke indruk achtergelaten, wat hem een contractverlenging tot medio 2027 opleverde. Zijn veelzijdigheid om zowel op de rechter- als linkerflank te spelen maakt hem een waardevolle aanwinst voor elk team. Dat is ook gebleken tijdens de recente Copa América, waar hij het opnam tegen topspelers zoals Vinicius Júnior van Brazilië.

Nationale ploeg van Costa Rica

Internationaal heeft Mitchell snel naam gemaakt. In januari 2024 werd hij voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Costa Rica en maakte hij zijn debuut in een vriendschappelijke wedstrijd tegen El Salvador. Zijn prestaties tijdens de Copa América hebben alleen maar bijgedragen aan zijn groeiende reputatie als een robuuste en getalenteerde verdediger.

Feyenoord genoemd als volgende bestemming

Feyenoord ziet in Mitchell een potentiële sleutelspeler voor de toekomst. Zijn lengte van 1.87 meter, gecombineerd met zijn fysieke kracht en tactische scherpte, maken hem een ideale kandidaat om de verdediging van de Rotterdamse club te versterken. Mitchell is inmiddels gepresenteerd door de Rotterdammers.