Frankrijk en België sluiten grens tijdens wedstrijd

Bijzondere maatregel tijdens Frankrijk - België: 'Verschillende grenzen dicht'

1 juli om 08:00

Tijdens de achtste finale tussen Frankrijk en België zullen de grenzen tussen beide landen op verschillende plekken sluiten. Daarmee proberen de overheden problemen te voorkomen. Hoe zit het precies? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Na een stroeve groepsfase waarin slechts één keer gewonnen werd door beide landen rolde er een heerlijke achtste finale uit de koker. België trof als nummer twee van Poule E Frankrijk als nummer twee van Poule D. Op maandagavond staat het treffen voor 18.00 uur op de agenda in Düsseldorf. De Rode Duivels hebben nog nooit weten te winnen van Les Bleus.

Waarom sluiten Frankrijk en België hun grenzen?

'Verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België worden maandag afgesloten rond de wedstrijd tussen de twee landen op het EK voetbal in Duitsland', schrijft het Algemeen Dagblad. 'De tien grensplaatsen zijn verspreid over ongeveer 20 kilometer langs de Frans-Belgische grens. De gemeentebesturen zullen ook samenscholingsverboden uitvaardigen, om mogelijke relletjes te voorkomen.'

Tien gemeentebesturen rond de grens tussen beide landen stelde samen een verklaring op. 'Er komen blokkades of filterblokkades op verschillende grensovergangen, vanaf 16.00 uur op maandag', valt te lezen in een persbericht. 'Het stadsbestuur wil de risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk beperken', aldus een van de gemeentes op Facebook. Mogelijk zullen de blokkades opgeheven worden rond middernacht, maar dan moet de situatie wel veilig genoeg zijn.

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
maandag 1 juli 2024
Stadion
Düsseldorf Arena
Aftrap
18:00
Scheidsrechter
Nyberg