Deze scheidsrechter heeft de leiding over Roemenië - Nederland op het EK

Deze scheidsrechter fluit Roemenië - Nederland in de achtste finales van het EK
2 juli om 11:52
Laatste update: 2 juli om 11:52

Felix Zwayer is dinsdag de scheidsrechter bij de achtste finale tussen Nederland en Roemenië op het EK, melden diverse Duitse media. De UEFA moet de aanstelling nog bevestigen. Voor Zwayer is het zijn derde duel van dit toernooi.

Welke scheidsrechter fluit Roemenië - Nederland?

De 43-jarige Duitser leidde eerder de groepswedstrijden Italië - Albanië (2-1) en Portugal - Turkije (3-0). Zwayer heeft al vaker wedstrijden van het Nederlands elftal gefloten. Vorig jaar oktober was hij de scheidsrechter bij de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Frankrijk, die Oranje met 1-2 verloor. In 2016 floot hij ook een oefenwedstrijd tussen Nederland en Frankrijk in de Johan Cruijff ArenA.

In december 2021 kwam Zwayer in opspraak na controversiële beslissingen tijdens de wedstrijd Borussia Dortmund - Bayern München. De kritiek uit Dortmund was zo hevig, dat hij besloot een pauze te nemen om zijn toekomst te overdenken. Na twee maanden keerde hij terug en vervolgde zijn loopbaan als scheidsrechter.

Roemenië - Nederland begint dinsdag om 18.00 uur in de Allianz Arena in München. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen op NPO 1. VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.