Deze Oranje-spelers speelden al eens eerder een wedstrijd tegen Roemenië

Welke Oranje-spelers speelde al eens eerder tegen Roemenië?
28 juni om 13:40
Laatste update: 28 juni om 14:07

Het Nederlands elftal neemt het in de achtste finale op tegen Roemenië. Binnen de ploeg van Oranje zitten er een aantal spelers met al flink wat interlands op hun naam. Welke spelers van Oranje hebben al eens eerder tegen Roemenië gespeeld? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Welke Oranje-spelers speelde al eens eerder tegen Roemenië?

De meest recente ontmoeting tussen beide landen was in 2017. In dit jaar speelde het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Roemenië. Memphis Depay, Daley Blind, Virgil van Dijk, Nathan Aké en Matthijs de Ligt stonden toen in de basis. Georginio Wijnaldum zat op de bank. Nederland won overtuigend met 0-3. Depay was hierin trefzeker.

Tijdens de kwalificatie voor het WK van 2014 ontmoetten de landen elkaar ook in 2013. Daley Blind speelde ook toen mee en ook Stefan de Vrij stond destijds in de basisopstelling. Nederland won deze wedstrijd met 4-0.

Roemenië bleek in het verleden een gemakkelijke tegenstander voor Nederland. De spelers van Oranje zullen deze positieve resultaten willen herhalen tijdens het duel in de achtste finale.