Waarom is er geen Oranjemars in München?

Oranjemars op de tocht: waarom denkt de KNVB aan afgelasting?

28 juni om 06:45

De Nederlands elftal-supporters maakten er tijdens de groepsfase van het EK een groot feest van. De beelden van de Oranjemars gingen de wereld weer over, maar mogelijk zal deze niet plaatsvinden voor het duel met Roemenië. Hoe zit dat precies? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

Na een derde plaats in een poule met Frankrijk, Polen en Oostenrijk werd Nederland veroordeeld met een treffen tegen de nummer één van Poule E. Na één overwinning, één gelijkspel en één verliespartij bleek dat uiteindelijk Roemenië te zijn. Dinsdag 2 juli nemen beide landen het tegen elkaar op om 18.00 uur. De Allianz Arena zal het theather zijn waar het schouwspel in de achtste finales op het programma staat. Echter kan het stadion van Bayern München grote problemen opleveren.

Waarom is er mogelijk geen Oranjemars in München?

"De KNVB is nu aan het overleggen, dus het is gewoon even afwachten", Henk van Beek van de Oranjebus bij Hart van Nederland. De afstand van het centrum naar het stadion is groot en daarom zijn er problemen. Vanaf een centraal punt in München naar de Allianz Arena is men minimaal twee uur onderweg en die afstand lijkt te gortig. "Ik denk dat de mensen in München de parades in andere steden ook hebben gezien. Dat moeten zij in hun stad toch ook willen? Het is gewoon heel leuk om mee te maken", hoopt Hans Peeters, ook aanwezig in het programma.