'Oranje-international tijdens EK nog gekeurd voor transfer naar Aston Villa'

Maatsen dit weekend medisch gekeurd voor transfer naar Aston Villa
22 juni om 17:30

Ian Maatsen zal dit weekend medisch gekeurd worden door Aston Villa, meldt Fabrizio Romano. The Villians zullen de medische tests uitvoeren in het kamp van Oranje. De transfergoeroe meldt dat een transfer van Maatsen naar Aston Villa niet lang meer op zich laat wachten. 

Maatsen verruilt Chelsea voor ruim veertig miljoen euro voor Aston Villa. De linksback moet nog medisch gekeurd worden. De keuring zal volgens Romano dit weekend, nog voor de wedstrijd van Nederland tegen Oostenrijk, plaatsvinden in het kamp van Oranje. Chelsea heeft hier toestemming voor gegeven.

De verwachting is dat Aston Villa de komst van de Oranje-international snel zal bevestigen. Buiten de medische keuring gaat het nog om de laatste details in de onderhandelingen tussen club en speler. Maatsen gaat komend seizoen met Villa de Champions League in. Eerder deze maand speelde hij nog de finale van het miljardenbal tegen Borussia Dortmund. De Duitse topclub huurde Maatsen afgelopen halfjaar van Chelsea.

Aston Villa reist dit weekend naar Wolfsburg af om Maatsen medisch te keuren. De club kreeg zaterdag toestemming van Chelsea om dit in het kamp van Oranje te doen. Zodra Maatsen door de medische keuring komt, is hij vrijwel zeker speler van Aston Villa. Zijn contract van zes seizoenen is op enkele details na helemaal besproken. Aston Villa betaalt omgerekend 44,3 miljoen euro voor de linksback.