De scheidsrechter fluit Nederland - Frankrijk op het EK 2024

Veel kritiek na eerste helft: dit is de scheidsrechter bij Nederland - Frankrijk

21 juni om 21:55
Laatste update: 21 juni om 21:55

Anthony Taylor heeft vrijdagavond de leiding over de EK-kraker tussen Nederland en Frankrijk. De 45-jarige Engelsman krijgt na de eerste helft veel kritiek op social media.

Scheidsrechter Nederland - Frankrijk

Taylor is geen onbekende van Oranje. In 2018 was Taylor namelijk ook de scheidsrechter bij Nederland – Frankrijk, toen in de poulefase van de Nations League. In De Kuip wist Oranje door treffers van Georgio Wijnaldum en Memphis Depay met 2-0 te zegevieren. Uiteraard is dat een scenario waar de mannen van bondscoach Ronald Koeman ook vrijdag blindelings voor zullen tekenen.

Taylor leidt vaker absolute topwedstrijden binnen de UEFA. Zo floot hij de Nations League-finale tussen Frankrijk en Spanje in 2021 (2-1) en was hij vorig seizoen de leidsman in de finale van de Europa League tussen AS Roma en Sevilla.

Veel kritiek

Na de eerste helft van Nederland - Frankrijk krijgt Taylor enorm veel kritiek op zijn optreden. De arbiter laat zich overduidelijk gelden en dat valt niet goed bij het publiek. VoetbalNieuws doet een greep uit de online reacties: