Franse tv-zender meldt groot nieuws: 'Mbappé niet inzetbaar tegen Oranje'

Franse tv-zender meldt uitvallen Mbappé, bondsvoorzitter houdt slag om de arm

18 juni om 12:13
Laatste update: 18 juni om 12:47

Kylian Mbappé lijkt de EK-wedstrijd tegen Oranje van aanstaande vrijdag te gaan missen. Dat meldt de Franse tv-zender CANAL+. De Franse superster liep maandagavond een gebroken neus op in het duel met Oostenrijk, waar bondsvoorzitter Phillippe Diallo en bondscoach Didier Deschamps kort op reageerden. Zij vonden het echter nog te vroeg om uitsluitsel te geven.

CANAL+ weet ook te melden dat Mbappé de rest van het toernooi vermoedelijk met een gezichtsmasker moet gaan spelen. In de slotfase van het duel met Oostenrijk ging het mis, toen hij hard in botsing kwam met verdediger Kevin Danso. Mbappé ging naar de grond en werd meteen geholpen, maar stapte vervolgens zonder toestemming weer het veld in om daar te gaan tijdrekken. Dat werd door de Spaanse scheidsrechter Jesús Gil Manzano bestraft met een gele kaart.

Diallo erkent op een persconferentie dat het nog onduidelijk is of Mbappé tegen Oranje in actie komt, maar het nieuws van de dokters is volgens hem "meer positief dan negatief". "Want Mbappé hoeft geen operatie te ondergaan. Maar het is nog wat te vroeg om conclusies te trekken over de rest van het toernooi. We zijn gisteravond pas laat teruggekomen in het hotel. Dus we zullen het nu moeten aankijken."

Vrijdag om 21.00 uur staan beide toplanden tegenover elkaar in Leipzig. Zowel Frankrijk als Nederland heeft na speelronde één drie punten in poule D. Bondscoach Didier Deschamps reageerde ook kort op de blessure van Mbappé. "Ook al is het maar een neus, het is erg vervelend voor ons", zei hij. "Het Franse team, met of zonder hem, is niet hetzelfde. Ik hoop dus dat hij kan spelen. Als dat niet zo is, zullen we zonder hem moeten vechten."