Door naar de kwartfinale: zo presteerde Turkije op het vorige EK in 2020

De prestaties van Turkije op het EK in 2020
6 juli om 17:10
Laatste update: 3 juli om 07:12

Turkije heeft na de overwinning op Oostenrijk de kwartfinale van het EK weten te bereiken. De ploeg van onder meer Orkun Kökcü en Ahmetcan Kaplan neemt het hierbij op tegen Nederland. Hoe presteerde Turkije tijdens het vorige EK in 2020? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Het EK van 2020 was er eentje om niet snel te vergeten. Het toernooi werd in twaalf verschillende Europese steden gespeeld. Zo werd er in Amsterdam, Baku, Bilbao, Boekarest, Boedapest, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, Londen, München, Rome en St.Petersburg wedstrijden afgewerkt.

Hoe presteerde Turkije op het EK in 2020?

Turkije werd bij de loting ingedeeld in Groep A. Hierbij kreeg het als tegenstanders: Italië, Wales en Zwitserland. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Italië. De eerste helft van dit duel verliep stroef waarbij er geen doelpunten vielen. In de tweede helft was er meer spektakel. In de 53e minuut werkt Merih Demiral de bal in eigen doel, waardoor de Italianen op voorsprong komen. Uiteindelijk weet Italië met 3-0 te winnen.

Na de zeperd tegen Italië was het voor Turkije tijd om het op te gaan nemen tegen Wales. Ook in deze wedstrijd viel de ploeg van toenmalig trainer Senol Günes erg tegen. De Turkse ploeg kwam net voor rust op achterstand na een doelpunt van Aaron Ramsey op aangeven van Gareth Bale. De laatsgenoemde zorgde ervoor dat Turkije in de wedstrijd bleef door in de 61e minuut een strafschop te missen. Uiteindelijk verdubbelde Wales in de blessuretijd de voorsprong.

De laatse groepswedstrijd was het duel tegen Zwitserland. De Zwitsers kwamen na 26 minuten al op een 2-0 voorsprong waarna de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een 3-1 overwinning. Namens de Turken wist Irfan Can Kahveci het enige doelpunt van het toernooi te maken.