De beste EK-prestatie van Turkije

Dit is de beste prestatie van Turkije op een Europees Kampioenschap

6 juli om 09:30
Laatste update: 6 juli om 09:26

Turkijë is de volgende tegenstander van Nederland op het EK. De twee landen treffen elkaar in de kwartfinales van het toernooi. Ondanks de slechte resultaten van het vorige toernooi, zal Ay-Yildizlilar er nu alles aan doen historie te schrijven. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de beste prestatie van Turkije op een EK is.

Turkije had een matige voorbereiding op het EK. Tegen titelverdediger Italië werd er nog gelijkgespeeld, maar bij de uitzwaaiwedstrijd tegen Polen werd er met 2-1 verloren. In de groepsfase van het EK begonnen de Turken met een overwinning tegen Georgië, maar konden dit niet volhouden in de wedstrijd tegen Portugal. De Portugezen wonnen de wedstrijd met 0-3. Turkije werd uiteindelijk tweede in de poule door een overwinning op Tsjechië te boeken.

Wat is de beste prestatie van Turkije op een EK?

De beste prestatie van Turkije op een EK was in 2008, toen het de halve finales bereikte. Tijdens het Europees Kampioenschap van 2020 werd Turkije roemloos in de groepsfase uitgeschakeld. Hierbij wist het drie keer te verliezen, waarbij de ploeg slechts één doelpunt maakte.