'Cillessen heeft transfer te pakken en keert terug naar Spanje'

'Transfer aanstaande: Cillessen voor medische keuring naar Spanje'

17 juni om 10:07
Laatste update: 17 juni om 10:08

Jasper Cillessen vliegt maandag naar Gran Canaria voor zijn medische keuring bij Las Palmas. De doelman tekent volgens De Telegraaf een contract voor twee seizoenen en keert terug naar LaLiga.

De 35-jarige Cillessen was afgelopen seizoen de vaste keeper van NEC. De Nijmegenaren speelden een sterk seizoen met een zesde plek en een bekerfinale. Cillessen staat nu voor een terugkeer in Spanje. Hij keepte eerder voor FC Barcelona en Valencia. Alleen de medische keuring staat nog tussen Cillessen en een tweejarig contract bij Las Palmas.

Las Palmas speelt als enige club van de Canarische eilanden op het hoogste niveau in Spanje. De ploeg werd afgelopen seizoen zestiende in LaLiga en handhaafde zich. Bij Las Palmas komt Cillessen de Nederlander Daley Sinkgraven tegen. De verdediger speelde tien wedstrijden in LaLiga en heeft een contract tot de zomer van 2025.

Cillessen speelde afgelopen seizoen 30 van de 34 Eredivisie-wedstrijden en bereikte met NEC de bekerfinale en de play-offs om Europees voetbal. Zijn hoogtepunten beleefde hij bij Ajax met drie landstitels en op het WK 2014 onder leiding van Louis van Gaal. NEC ontvangt een kleine transfersom voor de 65-voudig international.