Excelsior-trainer Dijkhuizen vertrekt per direct uit Rotterdam

Degradatie fataal voor Dijkhuizen: Excelsior-trainer vertrekt uit Rotterdam

14 juni om 13:52
Laatste update: 14 juni om 14:20

Excelsior neemt per direct afscheid van Marinus Dijkhuizen. Na zeven seizoenen, verdeeld over twee periodes, verlaat de trainer de Rotterdamse na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie

Excelsior meldt via de officiële kanalen dat de twee partijen per direct uit elkaar gaan. De Rotterdammers promoveerden in 2014 en 2022 onder leiding van Dijkhuizen naar de Eredivisie, maar de recente degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie heeft gevolgen voor de trainerspost. 

Technisch manager Niels van Duinen licht het besluit van de club toe. "Uiteraard was dit een moeilijke beslissing, want Marinus heeft veel voor de club betekend. Hij zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest succesvolle trainers van Excelsior. Verdeeld over twee periodes was hij in totaal zeven seizoenen hoofdtrainer van onze club en promoveerde in 2014 en 2022 met ons naar de Eredivisie. Wij blijven hem altijd dankbaar voor alles wat hij voor Excelsior heeft gedaan en wensen hem veel succes. Maar de degradatie zorgt ervoor dat we aan een nieuwe fase beginnen als club."

Dijkhuizen betreurt het besluit van de club waar hij zoveel seizoenen aan het roer stond. "Helaas heeft de club besloten in de nieuwe situatie voor een andere invulling te kiezen. Ik weet zeker dat ik daar met mijn kwaliteiten en ervaring voor geschikt ben. Ik moet dit besluit respecteren, maar ik ben uiteraard erg teleurgesteld. Er zijn veel omstandigheden en situaties te noemen waarin het afgelopen seizoen niet meezat, maar het werd onder mijn verantwoordelijkheid een seizoen waarin het vaak en uiteindelijk net niet lukte."