Wie is Björn Hamberg, de nieuwe assistent van Feyenoord die bij Chelsea werkte?

Wie is Björn Hamberg, de beoogde nieuwe assistent-trainer van Feyenoord?
27 juni om 14:28
Laatste update: 27 juni om 14:18

Björn Hamberg, geboren op 5 juni 1985 in Skoghall, Zweden, wordt volgens 1908.nl de nieuwe en laatst aangekondigde assistent van Brian Priske bij Feyenoord. Na een succesvolle periode bij verschillende clubs, waaronder Swansea City, Brighton & Hove Albion en Chelsea, is Hamberg nu dicht bij een nieuwe uitdaging in Rotterdam. Maar wie is Hamberg precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret.

Björn Hamberg als assistent-trainer van Feyenoord

Wie is Björn Hamberg?

Björn Hamberg begon zijn carrière in 2010 bij Frösö IF, een lokale Zweedse voetbalclub. Al snel werd hij opgemerkt door Graham Potter, de hoofdtrainer van Östersunds FK, die Hamberg als zijn assistent binnenhaalde. Samen leidde het duo Östersund van het vierde niveau naar de Allsvenskan, de hoogste divisie in Zweden. In 2017 wonnen ze de Zweedse voetbalbeker en bereikten ze de knock-outfase van de Europa League, waar ze onder andere Hertha BSC en Athletic Club versloegen voordat ze werden uitgeschakeld door Arsenal.

Hamberg als rechterhand van Graham Potter

Het succes bij Östersund leidde tot een overstap naar Swansea City in Engeland. Hier werkten Hamberg en Potter opnieuw samen en behaalden ze een solide tiende plaats in de Championship. Dat trok de aandacht van Premier League-club Brighton & Hove Albion, waar het duo verder bouwde aan hun reputatie van aantrekkelijk en effectief voetbal. Hun prestaties bij Brighton resulteerden in een aanstelling bij Chelsea, maar hun tijd daar werd gekenmerkt door tegenvallende resultaten en een vroegtijdig vertrek.

Na zijn vertrek bij Chelsea in 2023 heeft Hamberg geen nieuwe aanstelling gevonden, maar nu lijkt hij op het punt te staan om zich bij Feyenoord te voegen als assistent-trainer van Brian Priske. Met zijn rijke ervaring en bewezen succes op verschillende niveaus, wordt Hamberg gezien als een waardevolle aanvulling voor de technische staf van de Rotterdamse club.