Cristiano Ronaldo gelooft in een nieuwe EK-titel

Ronaldo blijft hongerig: dit zegt de aanvaller over de EK-kansen van Portugal

18 juni om 20:50
Laatste update: 18 juni om 20:50

Cristiano Ronaldo vindt dat Portugal een team heeft dat mag dromen van EK-winst. De Portugese vedette begint dinsdag mogelijk aan zijn laatste eindtoernooi. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

"Voor mij is spelen voor de nationale ploeg een passie, een liefde," blikt Ronaldo vooruit. "Als ik vandaag speel, is het gevoel altijd trots en passie. Beter dan dit wordt het niet." Op de vraag of Portugal de prestatie van het EK 2016 kan herhalen, zei Ronaldo het volgende. "De gedachte moet zijn: wees positief, doe alles stap voor stap. Dromen is gratis en dit team heeft het talent om te mogen dromen. Niets kan alleen worden bereikt zonder werk, we moeten werken en vechten."

Ronaldo staat voor zijn zesde EK-deelname en is met veertien doelpunten EK-topscorer aller tijden. De aanvaller van Al Nassr beseft dat hij niet lang meer actief zal zijn als profvoetballer. "Ik heb niet veel jaren meer over in het profvoetbal, dus ik moet ervan genieten," zei Ronaldo. "Ik hou van voetbal. Iedere wedstrijd is speciaal, zeker wedstrijden met Portugal op het EK. Dat ervaar ik nog steeds als een droom die uitkomt. Dan voel ik me weer twintig jaar oud."