Breaking news

Opstelling Oranje bekend: Koeman gunt Wijnaldum terugkeer en kiest voor Frimpong

Opstelling Oranje bekend: Koeman gunt Wijnaldum terugkeer en kiest voor Frimpong

22 maart - 19:31 Laatste update: 19:38

De opstelling van het Nederlands Elftal voor de oefeninterland met Schotland is bekend. In de basis keert Georginio Wijnaldum terug. Bondscoach Ronald Koeman haalde de middenvelder recent terug bij Oranje en gunt hem direct een basisplaats. Daarnaast is er ook plek voor Jeremie Frimpong. VoetbalNieuws neemt de elf namen van Koeman met je door!

Tussen de palen is er plek voor Mark Flekken. De doelman van Brentford werd onlangs door Koeman aangewezen als zijn nummer één onder de lat. In de verdediging stond de bondscoach door het wegvallen van Stefan de Vrij en Quilindschy Hartman voor een nieuwe opgave. Achterin is er nu plek voor Lutsharel Geertruida, Virgil van Dijk, Nathan Aké en basisdebutant Frimpong.

Met zijn terugkeer bij Oranje speelt Wijnaldum zijn 91e interland voor Nederland. Het is voor de 33-jarige zijn eerste optredens sinds 18 juni 2023, toen hij in actie kwam tijdens de wedstrijd op plek drie in de Nations League tegen Italië. Op het middenveld is er ook plek voor Mats Wieffer en Tijjani Reijnders.

Naast Wijnaldum is ook Memphis Depay weer helemaal terug in Oranje. De 88-voudig international kampte tijdens de recente interlandperiodes met blessures en moest maar liefst acht interlands aan zich voorbij laten gaan. Samen met Xavi Simons en Cody Gakpo moet hij vanavond voor de doelpunten zorgen.

Volledige opstelling Oranje: Flekken; Frimpong, Geertruida, Van Dijk, Aké; Wieffer, Wijnaldum, Reijnders; Simons, Depay en Gakpo.