Nieuws

Van Nistelrooij krijgt Nederlands voorstel, maar wil in deze competities trainen

Van Nistelrooij krijgt Nederlands voorstel, maar wil in deze competities trainen

13 maart - 09:34

Ruud van Nistelrooij heeft een aanbieding van een club uit de Eredivsie op zak, zo vertelt hij in gesprek met het Spaanse Relevo. De oefenmeester geeft daarnaast aan dat hij graag trainer in Duitsland, Engeland of Spanje zou willen worden.

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat PSV en Van Nistelrooij na één jaar uit elkaar gingen. In maart 2024 vertelt de oefenmeester dat hij wel weer aan de bak zou willen. "Ik heb voorstellen vanuit Nederland, maar ik zou graag in Duitsland, Engeland of Spanje een team willen coachen. Het liefst in de competities waarin ik heb gespeeld, want die talen spreek ik goed", klinkt het. 

Van Nistelrooij hint dus op contact met een club uit de Eredivisie, maar om welke het gaat is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat Heerenveen op zoek is naar een nieuwe trainer. Het is speculatief, maar de Friezen zijn in ieder geval kandidaten aan het scouten die de vacature in kunnen vullen. Maurice Steijn en Rick Kruys zijn al in beeld.

De Spaanse competitie zou Van Nistelrooij wel wat lijken, het liefst bij een 'goed georganiseerde' club. "Ik heb ervaring opgedaan bij PSV. Eerst in de jeugd, daarna één jaar in het tweede elftal en vervolgens in de hoofdmacht. Ik heb in deze periode veel talenten door laten groeien, zoals Gakpo, Madueke, Bakayoko en Xavi Simons. Ik maakte deel uit van de ontwikkeling van deze talenten", besluit hij.