Transfernieuws

'Feyenoord gaat cashen': voor deze sterkhouders is een zomertransfer zeer reëel

'Feyenoord gaat cashen': voor deze sterkhouders is een zomertransfer zeer reëel

5 maart - 10:47 Laatste update: 10:48

Feyenoord moet komende zomer serieus rekening houden met een mogelijke leegloop van de selectie. Voetbal International schetst in een uitgebreide analyse dat een handvol steunpilaren in juli de deur van De Kuip achter zich dicht lijkt te gaan slaan. Daardoor is de club her en der al bezig met vooruit regeren.

Er wordt gespeculeerd over mogelijke transfers van onder meer Santiago Gimenez, Mats Wieffer, Dávid Hancko, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Yankuba Minteh en Quinten Timber. Allereerst Gimenez, waarover wordt geschreven dat de kans klein is dat hij ook volgend seizoen nog in De Kuip speelt. 'Feyenoord wil hem graag verkopen', aldus VI. 'Gimenez staat ervoor open en de club op haar beurt heeft de Japanse spits Ayase Ueda al voor gefinancierd voor negen miljoen euro. De transferwaarde van Gimenez zal na zijn goal in een topwedstrijd (tegen PSV, red.) wel weer iets zijn gestegen.'

Wieffer en Hancko stonden afgelopen winter al in de belangstelling van Europese grootmachten. Atlético Madrid waagde een serieuze poging voor eerstgenoemde. Paris Saint-Germain informeerde naar Hancko. Volgens VI is het 'niet gedurfd' om in te zetten op een vertrek van beide heren, wetende dat ze al kampioen zijn geworden, in de Champions League hebben gespeeld en mogelijk de KNVB Beker aan hun prijzenkast gaan toevoegen.

Datzelfde geldt voor Geertruida, Hartman en Minteh. Hartman zou na zijn sterke optredens in de Champions League op de radar staan bij meerdere Europese topclubs. Minteh keert komende zomer vermoedelijk terug naar Newcastle United, de club waar hij momenteel door de Rotterdammers van wordt gehuurd. Ook een vertrek van Timber, die zich de laatste maanden uitstekend ontwikkelt, behoort tot de mogelijkheden.

Selectie van volgend seizoen moet breder
Al met al zou Feyenoord komende zomer enorm veel geld kunnen gaan verdienen. Er wordt al gemeld dat de club bezig is met de invulling van de selectie van volgend seizoen. Los van het feit dat die kwalitatief van niveau moet zijn, zou algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese ook nadrukkelijk inzetten op de breedte.