Transfernieuws

'Uitkomst voor Ajax: Engelse manager 'zeer geïnteresseerd' in trainersklus'

'Uitkomst voor Ajax: Engelse manager 'zeer geïnteresseerd' in trainersklus'

1 maart - 19:11

Graham Potter zou 'zeer geïnteresseerd' zijn om het stokje van John van 't Schip over te nemen bij Ajax, stelt Marcel van der Kaan in Kick-off de podcast. De Engelsman was eerder in het jaar ook al in beeld en zou aan de slag willen in Amsterdam. 

De chef sport van De Telegraaf stelt dat Graham staat te trappelen om de Nederlandse hoofdstad te verkennen. De Engelsman maakte tussen 2019 en 2022 veel indruk bij Brighton en mocht het daarna proberen bij Chelsea, maar bij The Blues ging het mis. 'Vanuit Engeland hoor ik ook nog weleens wat. Een van de trainers daar die op dit moment heel geïnteresseerd zou zijn in Ajax, is Graham Potter', meent Van der Kraan. 'Hij bracht bij Brighton natuurlijk ook al een beetje het Ajax-voetbal.'

Potter begon in het vrouwenvoetbal en ging daarna via Östersunds FK en Swansea City aan de slag bij Brighton. Ajax-watcher Mike Verweij denkt dat Ajax voor een Nederlandse trainer moet gaan en wijst op Pascal Jansen. "Hij was ook in beeld rondom de aanstelling van Steijn. Dat is wel een jongen met een AZ-verleden. Marijn Beuker en Alex Kroes hebben natuurlijk allebei bij AZ gezeten", luidt het oordeel.