Nieuws

Update: 'Promes nog altijd vast in Dubai, aanvaller mag niet naar Rusland vliegen'

Update: 'Promes nog altijd vast in Dubai, aanvaller mag niet naar Rusland vliegen'

29 februari - 17:15 Laatste update: 22:48

Er zijn problemen ontstaan voor Quincy Promes op een vliegveld in Dubai. De aanvaller wilde met Spartak Moskou terug naar Rusland reizen maar is tegengehouden bij de grens, zo melden Russische media. Verwacht werd dat de aanvaller donderdagavond wel mocht vertrekken, maar zou op het moment van schrijven nog altijd vastzitten in de Verenigde Arabische Emiraten.

Volgens onder meer Sport Express zou Promes donderdag zijn tegengehouden bij de grenscontrole. Vervolgens bracht de oud-international samen met veiligheidsofficials van Spartak Moskou tijd door op een politiebureau, terwijl zijn teamgenoten wel naar Sint-Petersburg konden vliegen. In die stad staat komend weekend de eerste wedstrijd van het seizoen op programma, tegen Zenit Sint-Petersburg.

Dat Promes staande werd gehouden heeft volgens de Russische media niets te maken met de veroordelingen in Nederland. De voormalig Oranje-international werd onlangs nog terechtgesteld wegens cocaïnesmokkel, waardoor hij zes jaar de gevangenis in moet. Promes zou later deze avond in ieder geval 'gewoon' naar Rusland vliegen, klonk het. Echter werd na berichtgeving van De Telegraaf later in de avond te melden dat dit niet het geval was.

Op de dag van zijn veroordeling speelde Promes nog een oefenwedstrijd met Spartak Moskou. De aanvaller kwam zelfs twee keer tot scoren tegen FC Kairat. In Moskou staat de voetballer nog tot eind juni van dit jaar onder contract.