Nieuws

KNVB voert programmawijziging door: naar deze datum is Ajax - Excelsior verplaatst

KNVB voert programmawijziging door: naar deze datum is Ajax - Excelsior verplaatst

27 februari - 14:30

Het duel tussen Ajax en Excelsior in de Johan Cruijff Arena is verplaatst. Wat is de precieze reden voor het besluit van de Nederlandse voetbalbond en op welke datum gaat het duel in de Eredivisie nu gespeeld worden? Voetbalnieuws.nl zet het besluit van de KNVB voor je op een rij.

Naar welke datum is Ajax - Excelsior verplaatst?

Het duel in speelronde 31 van de Eredivisie zou eerst op zondag 28 april om 14.30 uur in Amsterdam gespeeld worden. Echter heeft de KNVB in een verklaring laten weten dat het duel verplaatst gaat worden naar woensdag 24 april. Om 21.00 uur zal er nu afgetrapt worden in de Johan Cruijff Arena. Ajax en Excelsior zijn niet de enige ploegen die hun duel verplaatst zien worden. Ook de wedstrijden FC Twente - Almere City en Sparta Rotterdam - FC Volendam zijn gewijzigt, alleen veranderen die wedstrijden slechts van tijdstip.

Waarom wordt de wedstrijd Ajax - Excelsior verplaatst?

De reden waarom er in Amsterdam vier dagen eerder afgetrapt wordt is ook duidelijk. De Ajax vrouwen doen het goed en behaalde de kwartfinales van de Women's Champions League. Daarin is Chelsea de volgende tegenstander, maar de halve finales worden op 20 en 27 april gespeeld. Om een mogelijk probleem te voorkomen is de wedstrijd van de mannentak van de Amsterdammers nu preventief naar voren gehaald. 'Een beslissing nemen na de wedstrijden tussen Ajax en Chelsea gaat niet, omdat het dan te laat is om het duel tussen Ajax en Excelsior nog te verplaatsen, aldus de KNVB.