Nieuws

ED brengt update over Babadi: dit heeft het medium te melden over de aanvaller

ED brengt update over Babadi: dit heeft het medium te melden over de aanvaller

23 februari - 11:17 Laatste update: 11:48

Het Eindhovens Dagblad heeft een update gebracht over de situatie rond PSV-talent Isaac Babadi. Eerder op de dag bleek dat Feyenoord vergaande gesprekken heeft gevoerd met de tiener, die volgens het ED nog altijd in Eindhoven kan blijven. Op de achtergrond zou ook Ajax kijken naar de ontwikkeling rond de aanvaller met een aflopend contract.

Bij PSV heeft men nog alle hoop op een langer verblijf van Babadi, die zelf ook wel wat zou zien in een nieuw contract in Eindhoven. Toch is er nog altijd geen akkoord tussen de club en speler. Daardoor zou Feyenoord hopen de aanvaller te kunnen verleiden tot een overstap naar De Kuip. Zo wist 1908.nl eerder op de dag naar buiten te brengen dat de club en kamp-Babadi in vergaande gesprekken zouden zijn. 'Navraag leert dat die situatie nu nog niet kokend heet is en dat PSV nog altijd in gesprek is met de speler', weet het ED. 'Maar dat er in Eindhoven wel ergernis is dat het allemaal zo lang moet duren.'

Belangen voor Babadi

'PSV vindt dat er onnodig lang geaarzeld wordt bij het ondertekenen van een nieuw contract en dat dat niet in het belang van Babadi is', gaat het medium verder. De tiener zou zelf in Eindhoven willen blijven, maar daarnaast ook zijn familie dienen. Zijn broer staat Babadi samen met een Duits kantoor bij en zouden ontevreden zijn over het feit dat Babadi bij PSV pas laat in aanmerking kwam voor een contract voor de hoofdmacht. 'Het gaat in gesprekken tussen de club en het management niet alleen om perspectief op speeltijd, want het gaat ook om financiën', klinkt het. Volgens het ED is er nog altijd hoop dat het goed gaat komen tussen PSV en Babadi, 'maar eerder bleek dat het onderhandelen op een dun touwtje is'.

Naast Feyenoord en PSV zou ook Ajax als optie gelden voor Babadi. Maar doordat de Amsterdammers naar alle waarschijnlijkheid dit seizoen Champions League-voetbal mislopen, zou die optie niet concreet zijn.