Nieuws

Dit is waarom Taylor wordt uitgefloten door de supporters van zijn eigen club Ajax

Dit is waarom Taylor wordt uitgefloten door de supporters van zijn eigen club Ajax

22 februari - 21:17 Laatste update: 21:17
1

Kenneth Taylor heeft het de laatste weken gedaan bij de aanhang van Ajax, maar scoorde wel tegen FK Bodø/Glimt. De middenvelder is al tot twee keer toe onder een striemend fluitconcert naar de kant gegaan in de Johan Cruijff ArenA. Waarom fluiten de fans van Ajax hem uit? VoetbalNieuws.nl zet de feiten voor je op een rij.

Taylor als zondebok

De teleurstelling van het Ajax-publiek in Taylor werden de laatste twee thuiswedstrijden hoor- en zichtbaar. Afgelopen donderdag werd de middenvelder in de tweede helft van het Conference League-duel met FK Bodø/Glimt naar de kant gehaald voor Branco van den Boomen. Dat alles gebeurde onder het genot van een striemend fluitconcert. Enkele dagen later tijdens het thuisduel met NEC vond dezelfde wissel plaats onder dezelfde omstandigheden. 

Statement van de AFCA Supportersclub

Niet elke Ajax-fan uit zijn ongenoegen over Taylor. Afgelopen maandag verscheen er een statement van de AFCA Supportersclub waarin steun werd uitgesproken aan het adres van de middenvelder. 

'Ajax presteert en voetbalt niet zoals Ajax zou moeten presteren en voetballen. De resultaten vallen enorm tegen en uiteraard mogen we meer verwachten van de spelers op het veld. Natuurlijk zijn we allemaal gefrustreerd over de resultaten. En zien we dat de ene speler beter speelt dan de andere. Of negatief gezegd: nog sléchter dan een teamgenoot. Maar als jij fouten maakt op je werk, word je dan uitgefloten door je collega’s? Vast niet', begint de eerste alinea van het statement, waarna er nog wat extra kracht wordt bijgezet. 'Kijk eens in de spiegel. En of ze nou zijn aangekocht of voortkomen uit de eigen jeugdopleiding, individuele Ajacieden fluit je niet uit. Daar wordt uiteindelijk niemand beter van. En zeker de elf spelers op het veld niet.'

Verklaring van de AFCA Supportersclub

Om nog wat extra duiding te geven bij het statement hield Fabian Nagtzaam, voorzitter van de Supportersvereniging, een interview met het Algemeen Dagblad. Daarin gaat hij specifiek in op de situatie van Taylor. "Het publiek van Ajax is superkritisch. In mijn ogen is het puur een beoordeling van zijn spel over langere tijd. Hij zit nu 2,5 jaar bij het eerste. Dat wordt als lang gezien, maar hij is natuurlijk nog steeds jong. Zeker eigen jongens krijgen aanvankelijk meer krediet dan aankopen. Maar als prestaties uitblijven, komt een punt dat fans massaal afstand nemen van een speler."

Vooral het feit dat er één individuele speler als zondebok voor het collectief falende Ajax wordt uitgepikt, steekt Nagtzaam. "Het publiek mag altijd oordelen. Het is alleen niet handig een individu dat worstelt bij een wissel met applaus te beschadigen. Wij roepen dan ook op het hele team te beoordelen en Ajax zo goed mogelijk te helpen nog het maximale uit dit seizoen te halen", besluit hij.