Nieuws

Hoelang kan aanvoerder Bergwijn niet spelen voor Ajax door zijn blessure?

Hoelang kan aanvoerder Bergwijn niet spelen voor Ajax door zijn blessure?

9 februari - 12:19 Laatste update: 14:20

Vrijdagochtend werd bekend dat Ajax de komende tijd geen beroep kan doen op aanvoerder Steven Bergwijn. De 26-jarige aanvaller liep een hamstringblessure op tijdens de training. Hoelang zal de buitenspeler niet in actie komen voor de Amsterdammers? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Hoelang ligt Bergwijn eruit?

De melding van de blessure van Bergwijn werd gemaakt door ESPN. Het medium zegt dat de aanvoerder van Ajax er meerdere weken uit zal liggen. Daarbij geven ze aan dat trainer John van 't Schip de aanvaller in ieder geval mist tijdens de dubbele Conference League-ontmoeting met Bodø/Glimt. Ook de Eredivisie-wedstrijden tegen sc Heerenveen, NEC en AZ komen te vroeg. Dat betekent dat Bergwijn in februari niet meer in actie zal komen. Wanneer hij wel weer beschikbaar is, zal afhangen van zijn revalidatie. 

Dit is niet voor de eerste keer dit seizoen dat Bergwijn wedstrijden moet missen wegens een blessure. Zo ontbrak hij eerder al in de selectie van de Amsterdammers door een knieblessure, een operatie aan de tanden en twee niet gespecificeerde blessures. Tot dusver heeft de aanvoerder al zes wedstrijden moeten missen. Met zijn huidige blessure zal dat aantal de komende weken oplopen.