Nieuws

Ajax op zoek naar eerherstel: zo lang is PSV al ongeslagen tegen de Amsterdammers

Ajax op zoek naar eerherstel: zo lang is PSV al ongeslagen tegen de Amsterdammers

3 februari - 08:40

Zaterdagavond staat de kraker tussen Ajax en PSV op het programma. De koploper van de Eredivisie reist als favoriet af naar Amsterdam en hoopt de zegereeks tegen de eeuwige concurrent voort te zetten. VoetbalNieuws vertelt je hoe lang de Eindhovenaren al ongeslagen zijn tegen de recordkampioen.

Het verloop van de seizoenen van PSV en Ajax staan lijnrecht tegenover elkaar. Waar PSV zege na zege wist te boeken, daalde Ajax af naar de onderste regionen van de Eredivisie. Bij de laatste ontmoeting tussen beide vertrok Ajax uit Eindhoven als nummer laatst. De afgelopen weken is Ajax echter weer ongenaakbaar als je kijkt naar de resultaten en liet PSV punten liggen tegen FC Utrecht.

Hoe lang is PSV al ongeslagen tegen Ajax?

Wedstrijden tussen PSV en Ajax leveren altijd spektakel op. De afgelopen edities stonden vaak garant voor opstootjes, maar bovenal doelpunten. Voor het laatste doelpuntloze gelijkspel moeten we terug naar 2011, maar de laatste jaren worden de meeste goals gescoord door PSV.

De Eindhovenaren zijn namelijk al zes ontmoetingen ongeslagen tegen Ajax. Eerder dit jaar wist de ploeg van Peter Bosz met 5-2 te winnen van de Amsterdamse bezoekers. Afgelopen jaar was PSV na penalty's te sterk in de KNVB Bekerfinale en een week daarvoor werd er met 3-0 gewonnen in eigen huis. De wedstrijd in Amsterdam dat jaar stond bol van kaarten en opstootjes, maar ook daar stapte PSV met een 1-2 overwinning van het veld. De Johan Cruijff Schaal werd met 3-5 gewonnen door PSV en ook in de Bekerfinale van 2022 zegevierde de ploeg van Roger Schmidt destijds.

De zegereeks van PSV op Ajax:

2023 PSV – Ajax: 5-2
2023 Ajax – PSV: 1-2 (Bekerfinale)
2023 PSV – Ajax: 3-0
2022 Ajax – PSV: 1-2
2022 Ajax – PSV: 3-5 (Johan Cruijff Schaal)
2022 PSV – Ajax: 2-1 (Bekerfinale)