Breaking news

Van 't Schip onthult: Henderson maakt basisdebuut in topper tegen PSV

Van 't Schip onthult: Henderson maakt basisdebuut in topper tegen PSV

2 februari - 14:09

Ajax start morgen met Jordan Henderson in de basis tegen PSV, zo vertelt John van 't Schip op de persconferentie in aanloop naar de topper. Het moet nog blijken hoe lang de Engelsman het vol gaat houden, maar een basisplaats is in ieder geval een zekerheidje.

Henderson liet het duel met Heracles Almelo van afgelopen zaterdag nog aan zich voorbij gaan. Dat was in samenspraak met Van 't Schip, die de wedstrijdfitheid van de middenvelder in combinatie met het kunstgras in Almelo geen goede combinatie vond. Zaterdag is het in ieder geval een ander verhaal.

"Het gaat goed met hem", begint Van 't Schip op de persconferentie over Henderson. De oefenmeester krijgt vervolgens de vraag of de middenvelder gaat starten. "We moeten afwachten of hij 100% wedstrijdfit is, hij heeft een tijd niet gespeeld. Hij is wel fit, maar het ontbeert nog aan wedstrijdritme. Hij begint", klinkt het.

De grote vraag is nu wie zijn plek op het middenveld van Ajax gaat verliezen. Aannemelijk is dat Benjamin Tahirovic het veld moet ruimen. De Bosniër is de meest naar achteren geschoven middenvelder en dat is de plek waar Henderson voor naar Amsterdam is gehaald.