Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip moet keuzes maken door afwezigheid

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip moet keuzes maken door afwezigheid

14-12-2023 07:40

John van 't Schip moet keuzes maken in zijn opstelling voor de wedstrijd met AEK Athene. Steven Bergwijn en Steven Berghuis zijn allebei niet beschikbaar en dus moet het roer om in de startende elf. De opdracht voor Ajax is simpel als het ook in 2024 Europees voetbal wil spelen, er moet gewonnen worden.

Alleen een zege tegen de Griekse opponent volstaat dus om derde te worden in de poule. Alleen dan speelt Ajax ook na de winterbreak in Europa. De Amsterdammers stromen dan in de tussenronde van de Conference League in. In de Europa League won Ajax nog geen enkele keer. In de thuiswedstrijd met Olympique Marseille werd met 3-3 gelijkgespeeld en in Griekenland speelde Ajax met 1-1 gelijk. Verder werden alle wedstrijden verloren.

Van 't Schip moet voor het cruciale duel dus wel keuzes maken. Aanvoerder Bergwijn is geblesseerd en Berghuis is geschorst. Daags voor de wedstrijd maakte de trainer al bekend dat Jorrel Hato de aanvoerdersband zal dragen en dus begint hij ook in de basis. Hato miste dit seizoen nog geen minuut in de Eredivisie, alleen het treffen met Ludogorets in de kwalificatie voor de Europa League moest hij aan zich voorbij laten gaan. Wel kiest de Ajax-trainer hoogstwaarschijnlijk voor de ervaring van Borna Sosa en dat gaat ten koste van Ar'Jany Martha.

De puzzel die gelegd moet worden heeft vooral betrekking op de aanval. Supersub Chuba Akpom krijgt naar alle waarschijnlijkheid een kans om zich te tonen van de start. Hij zal gaan fungeren op zijn 'favoriete' positie achter de spits. Ondanks de blessurezorgen begint Brian Brobbey naar verwachting wel in de basis. Ook is er door de blessures weer een plekje in de basis voor Carlos Forbs. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Diant Ramaj; Devyne Rensch, Josip Sutalo, Jorrel Hato, Borna Sosa; Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor, Chuba Akpom; Carlos Forbs, Brian Brobbey, Kristian Hlynsson

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.