Nieuws

Wat is het salaris van Donny van de Beek bij Manchester United?

Wat is het salaris van Donny van de Beek bij Manchester United?

11-12-2023 14:31

Donny van de Beek zit momenteel op een dood spoor bij Manchester United. De middenvelder komt onder Erik ten Hag maar weinig tot spelen toe en lijkt een transfer te willen maken. Hoeveel verdient hij eigenlijk bij The Red Devils? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Van de Beek maakte in 2020 een miljoenentransfer door Ajax voor een bedrag van maar liefst 39 miljoen euro te verruilen voor Manchester United. De spelmaker tekende er een contract voor vijf jaar, dat nu dus nog steeds loopt.

Op Old Trafford wil het mede door veel blessureleed echter niet bepaald vlotten voor de spelmaker. In het huidige seizoen kwam hij slechts twee keer in actie. Eerder werd hij al verhuurd aan Everton, een scenario dat komende winter weer waarschijnlijk lijkt. Eintracht Frankfurt en Girona FC werden al met hem in verband gebracht.

Bij United hoeft hij in ieder geval niet op een houtje te bijten. Van Van de Beek is namelijk bekend dat hij ongeveer zes miljoen euro per jaar verdient, wat neerkomt op zo'n 120.000 euro per week! Bij een huurtransfer wordt dat salaris soms opgedeeld, waardoor Van de Beek wellicht wat zou moeten inleveren als hij tijdelijk vertrekt.