Nieuws

Wintertransfer lijkt aanstaande: hoeveel kost Donny van de Beek?

Wintertransfer lijkt aanstaande: hoeveel kost Donny van de Beek?

13-12-2023 13:54 Laatste update: 15-12-2023 17:17

Donny van de Beek zit momenteel op een dood spoor bij Manchester United. De middenvelder komt onder Erik ten Hag maar weinig tot spelen toe en lijkt komende winter een transfer te willen maken. Hoeveel moet hij eigenlijk kosten? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Dit seizoen kwam Van de Beek pas twee keer in actie voor United, waar hij vorig seizoen lang buitenspel stond door verschillende blessures. Sinds hij in 2020 de overstap maakte vanuit Ajax, kwam hij slechts 62 keer in actie voor The Red Devils. Ook werd Van de Beek een halfjaar verhuurd aan Everton.

Het is geen geheim dat de 19-voudig Oranje-international wil vertrekken uit Manchester. Recent gaf de oud-Ajacied nog aan uit te zijn op een transfer. Fabrizio Romano wist onlangs te melden dat Eintracht Frankfurt en Girona interesse in hem hebben, weliswaar als huurtransfer. In het verleden werden Real Sociedad en Galatasaray aan hem gelinkt.

Van de Beek werd tot dusver nog niet in verband gebracht met een rechtstreekse transfer, waardoor het gissen is welke bedragen er voor hem betaald zouden kunnen worden. Transfermarkt schat zijn waarde echter in op ongeveer tien miljoen euro.