Transfernieuws

'Ajax wil contracten van drie veelbelovende talenten in de A-selectie openbreken'

'Ajax wil contracten van drie veelbelovende talenten in de A-selectie openbreken'

02-12-2023 09:51

Ajax wil de contracten van Jorrel Hato, Kristian Hlynsson en Ar’Jany Martha openbreken, zo meldt Voetbal International. Het drietal maakt onderdeel uit van de A-selectie. Met Gabriel Misehouy moet er ook een speler van Jong Ajax worden behouden.

Volgens VI is het langer vastleggen van Hato een prioriteit. De zeventienjarige verdediger wordt in maart 2024 achttien jaar en mag vanaf dat moment een contract ondertekenen dat langer dan drie jaar geldig is. 

Naast Hato moeten ook Hlynsson en Martha langer bij Ajax blijven. De IJslander staat in de Amsterdamse basis sinds de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, terwijl Martha onder Van ‘t Schip als een komeet is gekomen. Laatstgenoemde is aan het eind van dit seizoen transfervrij en daar wil Ajax verandering in brengen. Hlynsson ligt nog tot 2026 vast, maar gezien zijn snelle ontwikkeling houdt Ajax ook zijn contracsituatie in de gaten, klinkt het.

Ook Misehouy moet worden behouden in de Johan Cruijff ArenA. De aanvallende middenvelder van jong Ajax heeft een aflopend contract én een aanbieding van Manchester City op zak, maar wil zelf in Amsterdam blijven mits hij vanaf komend seizoen aansluit bij de A-selectie.