Oranje doet het wéér: Memphis schiet winnende treffer binnen in bizarre slotfase

14-06-2022 22:40 Laatste update: 22:53

Het Nederlands elftal heeft ook de tweede Nations League-wedstrijd tegen Wales op de valreep naar zich toegetrokken. In de negentigste minuut schoot Gareth Bale de gelijkmaker binnen uit een strafschop, maar een minuut later was het Memphis Depay die de winnende treffer aantekende.

Louis van Gaal wisselde weer flink door in zijn basisopstelling en koos zoals aangekondigd voor Vincent Janssen in de spits. Lang speelde om hem heen en was al snel dreigend in een goed gevulde Kuip. De speler van Club Brugge zag zijn eerste inzet nog gekeerd worden, maar schoot na zeventien minuten spelen knap raak op aangeven van Janssen. Zes minuten later verdubbelde Gakpo de voorsprong en leek het een makkelijke wedstrijd te worden voor Oranje.

Enkele minuten na de 2-0 kreeg het Nederlands elftal echter de aansluitingstreffer al om de oren. Jordan Teze verloor de bal en zag zijn fout genadeloos worden afgestraft door Brennan Johnson: 2-1. Het restant van de eerste helft bracht weinig spektakel.

Van Gaal besloot na de rust twee nieuwe spelers in te brengen. Denzel Dumfries en Stefan de Vrij vervingen Hans Hateboer en Teze. Oranje had in het tweede bedrijf het meeste de bal maar creëerde weinig tot geen grote kansen. De wedstrijd leek dood te bloeden, totdat Wales een makkelijke penalty kreeg toegewezen. Bale ging achter de bal staan en faalde niet: 2-2. Eén minuut na de gelijkmaker tikte Memphis van dichtbij de winnende treffer tegen de touwen na goed doorkoppen van Denzel Dumfries.