Nieuws

'Overmars wil naar Newcastle United, Ten Hag niet voor einde van het seizoen'

'Overmars wil naar Newcastle United, Ten Hag niet voor einde van het seizoen'

27-10-2021 16:25

Erik ten Hag zal Ajax nóg niet verruilen voor Newcastle United, maar Marc Overmars ziet een overstap wél zitten. Dat stelt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, in gesprek met Veronica Inside.

Zowel de trainer als de directeur voetbalzaken van Ajax wordt in verband gebracht met een overstap naar St. James' Park na de overname van Newcastle. "Nee, Ten Hag gaat niet", ontzenuwt Driessen de geruchten rond Ten Hag. "Hij gaat de Champions League toch niet inruilen voor het Championship?" Vervolgens houdt hij toch een slag om de arm. "Aan het einde van het seizoen zou natuurlijk wel kunnen. Dan kan hij door de voordeur weg en krijgt Ajax een afkoopsom."

Een spoedig vertrek van Overmars uit de Johan Cruijff Arena lijkt wel tot de mogelijkheden te behoren. "Overmars gaat wel, denk ik. Als hij de kans krijgt, gaat hij", stelt de journalist. "Overmars moet dan in januari of februari beginnen, want hij moet de selectie voor het nieuwe seizoen samenstellen. En zijn opvolger moet dat voor Ajax gaan doen. Als Overmars gaat, dan wacht hij niet tot het einde van het seizoen. Dat heeft geen enkele zin."

De Telegraaf meldde eerder al dat Overmars een kandidaat is voor Newcastle. Ook Engelse media zien de voormalig linksbuiten als één van de belangrijkste kanshebbers.