Nieuws

'PSG komt in zoektocht naar nieuwe coach bij voormalig Ligue 1-kampioen uit'

'PSG komt in zoektocht naar nieuwe coach bij voormalig Ligue 1-kampioen uit'

06-06-2022 23:18 Laatste update: 23:19

Paris Saint-Germain druk op zoek naar een opvolger voor Mauricio Pochettino. De Parijzenaren zijn daarbij uitgekomen op twee namen. Eén daarvan is die van Christophe Galtier, die het volgens verschillende Franse media moet gaan worden, meldt Voetbal International.

Naar alle verwachting zijn de dagen van Pochettio na komende week geteld. Het ontslag lag al maanden voor de hand, na de kinderlijke uitschakeling van PSG tegen Real Madrid in de Champions League. Naast Galtier zongen er nog meer namen rond in Parijs, zoals die van Zinedine Zidane en José Mourinho.

Nu lijkt het er toch echt op dat het Galtier gaat worden. De 55-jarige coach stond in 2021 aan het roer bij Lille OSC en veroverde daar de landstitel mee. Dit seizoen heeft hij de leiding bij OGC Nice. Volgens Franse media zou het Lille-verleden van Luis Campos, directeur voetbalzaken bij PSG, en Galtier ervoor zorgen dat het zo ver gaat komen. Volgens RMC is er nog één andere kandidaat over op het lijstje van PSG.

Of Galtier de stap wil maken? Daar lijkt het wel op. De trainer zou zich openlijk hebben uitgesproken over de uitdaging bij PSG, en zou het ‘het meest ambitieuze project van zijn loopbaan’ hebben genoemd. Dat schiet in het verkeerde keelgat van INEOS, de eigenaar van Nice. Mocht Galtier vertrekken, dan komen Lucien Favre, Vincent Kompany en Marco Rose in beeld bij de Franse subtopper.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!