Transfernieuws

Mané over zijn toekomst: Als het Senegalese volk het wil, dan doe ik dat toch?

Mané over zijn toekomst: "Als het Senegalese volk het wil, dan doe ik dat toch?"

04-06-2022 14:54 Laatste update: 09-06-2022 14:11

Sadio Mané heeft zich uitgesproken over een mogelijke transfer in aanloop naar de Afrika Cup-kwalificatiewedstijd tegen Benin. De aanvaller van Liverpool merkt dat veel landgenoten hem graag een transfer zien maken, en hij ging daar lachend op in.

“Net als iedereen van de nieuwe generatie zit ik op sociale media en zie ik de reacties”, reageerde de dertigjarige doelpuntenmaker van Liverpool. “Het lijkt wel of zestig tot zeventig procent van de Senegalezen wil dat ik een transfer maak. Toch? Is dat niet wat jullie willen?”, vroeg hij lachend. “Oké, ik zal doen wat het Senegalese volk wil, maak je daar maar geen zorgen om! We gaan het snel zien. Geen haast, we gaan het samen beleven.”

Bayern München wordt veelvuldig genoemd als nieuwe bestemming van Mané. De Senegalees gaf aan dat hij zich op zijn toekomst wilde gaan focussen na de Champions League-finale tegen Real Madrid (0-1). Die tijd is nu gekomen, maar een definitief antwoord heeft hij nog niet.

Het contract van Mané loopt nog tot medio 2023, maar een nieuwe uitdaging zou hem ook wel kunnen bekoren. Die uitdaging wil Bayern hem maar al te graag schenken, door een bedrag van dertig miljoen euro over te maken naar Engeland.