Nieuws

Twente-smaakmaker blikt terug op landstitel: 'Er was bijna nooit ruzie'

Twente-smaakmaker blikt terug op landstitel: 'Er was bijna nooit ruzie'

04-06-2022 10:50

FC Twente pakte in het seizoen 2009/2010 de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. Daarna raakte de club in verval, maar inmiddels hebben de Tukkers onder leiding van Ron Jans de weg weer naar boven gevonden. Douglas maakte deel uit van de kampioensploeg van ruim tien jaar geleden en draagt Twente nog altijd een warm hart toe. 

In het programma TukkerPraot blikt Douglas terug op de succesvolle periode bij FC Twente. De Braziliaanse centrale verdediger is te spreken over trainer Steve McClaren, die de club naar de landstitel leidde en onlangs werd gepresenteerd als de rechterhand van Erik ten Hag bij Manchester United. "Steve was een harde werker. Je moest bij hem altijd 100% trainen en spelen. Hij was iemand die alles eruit wilde halen."

Douglas speelde tussen 2007 en 2013 bij Twente en haalt het kampioenschap aan als absoluut hoogtepunt. "Wij waren echt een team, we deden alles samen. Er was bijna nooit ruzie, omdat we echt een team waren. Dat heeft het verschil gemaakt", erkent Douglas. "FC Twente betekent heel veel voor mij. Ik woon nog steeds hier en heb hier mijn familie en vrouw. Ik ben een grote supporter van FC Twente, als ik over de club vraag dan ben ik heel erg dankbaar", besluit de verdediger.

De 34-jarige verdediger verliet Nederland voor Dynamo Moskou. Na uitstapjes naar Trabzonsport, Sporting Portugal en Würzburger Kickers is de Braziliaan sinds 2021 clubloos.