Nieuws

'Timber geeft steeds meer signalen af dat hij naar een langer Ajax-verblijf neigt'

'Timber geeft steeds meer signalen af dat hij naar een langer Ajax-verblijf neigt'

02-06-2022 07:33
1

Het begint er steeds meer op te lijken dat Jurriën Timber ondanks de concrete interesse van Manchester United bij Ajax blijft. De Amsterdammers hopen te profiteren van het naderende WK in november en december en kiezen daarmee de tactiek die PSV ook kiest omtrent Cody Gakpo.

Timber is bij Ajax verzekerd van een basisplaats en maakte dit seizoen 'een komeetachtige ontwikkeling' door in de hoofdstad. 'Het is een publiek geheim dat Ten Hag de centrale verdediger graag naar de overkant van Het Kanaal wil halen', schrijft De Telegraaf. De Amsterdammers vragen naar verluidt veertig miljoen euro voor de jeugdexponent. 'Dat is aanzienlijk, maar voor Manchester United geen onoverkomelijk probleem.'

De Telegraaf weet dat Timber volgens bronnen rondom de club steeds meer signalen afgeeft waaruit duidelijk wordt dat de verdediger naar een langer verblijf bij Ajax neigt. De landskampioen wil zo snel mogelijk met het management van de verdediger om de tafel om zijn tot medio 2024 lopende contract te verlengen.

Bovendien meldt de ochtendkrant dat Ajax Timber wil verleiden door tweelingbroer Quinten terug te halen. De middenvelder vertrok krap een jaar geleden transfervrij naar FC Utrecht, maar maakt een dusdanige ontwikkeling door dat Ajax hem mogelijk weer wil aantrekken.