Nieuws

Doelpuntenkoningen van Europa: dit zijn de topscorers van de Europa League

Doelpuntenkoningen van Europa: dit zijn de topscorers van de Europa League

19 april - 08:20 Laatste update: 08:20

Het was spannend tijdens de kwartfinales van de Europa League. Voor verschillende favorieten viel het doek en strafschoppen moesten bepalen wie de winnaar werd in Marseille. Daarmee is de huidige topscorer van de Europa League nog in de race, maar wie scoorde de meeste doelpunten? Voetbalnieuws.nl geeft je een overzicht van de topscorers van de topcompetitie.

Pierre-Emerick Aubameyang, tien doelpunten

'Mister Europa League himself' was ook tijdens de eerste kwartfinales trefzeker. Tijdens de heenwedstrijd tegen Benfica zorgde de aanvaller voor de aansluitingstreffer, maar kon niet voorkomen dat Olympique Marseille met 2-1 onderuit ging in Lissabon. Het bleek een voorzet voor de terugwedstrijd, want in Marseille klopte L'OM Benfica na strafschoppen. Voor Aubameyang was het alweer zijn tiende treffer van het seizoen, waardoor zijn totaal in de Europa League op 34 doelpunten is komen te staan. Recent kroonde Auba zich al tot topscorer aller tijden van het toernooi.

Romelu Lukaku, zeven doelpunten

Tegen AC Milan wist Lukaku in de kwartfinales het net niet te vinden, maar dankzij zijn treffers in de eerdere fase van het toernooi staat de Belg op plek twee in de topscorerslijst. Al zeven keer was het raak voor Lukaku, die tegen iedere eerdere tegenstander trefzeker was. Zo scoorde Lukaku in de wedstrijden tegen FC Sherrif, Servette FC, Slavia Praag, Feyenoord en Brighton. AS Roma wist het tweeluik met de Rossoneri wel te winnen en dus kan de Belg nog altijd hopen op het inhalen van Aubameyang.

Overige topscorersklassement in de Europa League:

3. João Pedro, Brighton & Hove Albion: zes doelpunten
4. Viktor Gyökeres, Sporting CP: vijf doelpunten
Mohamed Salah en Darwin Núñez, Liverpool: vijf doelpunten
Victor Boniface en Patrik Schick, Bayer Leverkusen: vijf doelpunten
Juninho, Qarabag FK: vijf doelpunten
Michael Gregoritsch, SC Freiburg: vijf doelpunten
Fotis Ioannidis, Panathinaikos: vijf doelpunten
Gianluca Scamacca, Atalanta: vijf doelpunten
Mohammed Kudus, West Ham United: vijf doelpunten