Nieuws

Klare taal van Sandler: dit vertelt de verdediger over zijn tijd bij Ajax en Manchester City

Klare taal van Sandler: dit vertelt de verdediger over zijn tijd bij Ajax en Manchester City

28 april - 09:48

Philippe Sandler speelde afgelopen week de KNVB Bekefinale met NEC tegen Feyenoord. De mandekker speelde uitstekend en wordt in verband gebracht met een stap hogerop. VoetbalNieuws vertelt je hoe de verdediger daar tegenaan kijkt en wat hij vertelt over zijn periode bij Ajax en Manchester City.

Sandler speelde in de jeugd van Ajax, maar was daar niet goed genoeg. De verdediger streek neer bij PEC Zwolle en na een sterk jaar klopte City aan. Na vier jaar en twee wedstrijden in het eerste vertrok de Nederlander uit Engeland.

Wat vertelt Sandler over zijn periode bij Ajax en Manchester City?

Sandler vertelt tegenover de NOS dat hij terecht werd weggestuurd bij Ajax. "In de jeugd was ik niet een van de besten in onze lichting. Het was ook wel een goede lichting met Nouri, Van de Beek, Bergwijn, Cerny. Die waren toentertijd beter dan ik was. Ik denk dat ik toen terecht ben weggestuurd bij Ajax."

Via Zwolle streek Sandler uiteindelijk neer in Manchester. "Het is sowieso mooi als zulke clubs interesse in je hebben. En ik mag er trots op zijn dat ik mijn debuut heb gemaakt bij Manchester City." Naast het voetballende aspect leerde Sandler ook andere dingen in Manchester. "Heel veel. De manier van spelen, van verdedigen, en ook aan de bal. Maar ook op mezelf zijn, in het buitenland zonder vrienden en familie."

Hoe kijkt Sandler naar zijn toekomst?

De komende maanden moeten uitwijzen of Sandler komend seizoen in Nijmegen blijft voetballen. Zelf houdt hij zijn hoofd koel en ligt de focus op NEC. "Ik lees niet veel. Mensen mogen schrijven wat ze willen. Maar ik ben daar niet echt mee bezig. Het is leuk als mensen positief zijn en vinden dat je goed speelt. Maar ik trek mij meer aan van de mensen om mij heen, mensen die ik goed ken."