Nieuws

Nog genoeg om voor te spelen: deze records kan PSV dit seizoen nog verbreken

Nog genoeg om voor te spelen: deze records kan PSV dit seizoen nog verbreken

12 mei - 10:40 Laatste update: 17:15

Kersvers kampioen PSV treedt zondagmiddag aan tegen Fortuna Sittard in de jacht om qua doelsaldo de beste Eredivisieploeg ooit te worden. De manschappen van Peter Bosz kunnen namelijk dit seizoen nog verschillende records verbreken. VoetbalNieuws.nl vertelt je precies welke records de Eindhovenaren nog kunnen verbreken.

Dit record haalde PSV in speelronde 33

Mocht PSV zondag tegen Fortuna Sittard minstens één keer tot scoren komen, dan zorgt de landskampioen voor een record door in 33 Eredivisiewedstrijden vanaf de seizoensstart minimaal één doelpunt te maken. De Eindhovenaren zouden dan de allereerste Nederlandse club zijn die dit voor elkaar weet te krijgen. Het huidige record van 32 wedstrijden staat ook op naam van de Eindhovense club. In het seizoen 2018/19 kwamen de rood-witten onder leiding van Mark van Bommel 32 speelronden achter elkaar tot scoren vanaf de eerste speelronde. In de voorlaatste wedstrijd kwam PSV toen niet tot scoren. De Eindhovenaren verloren met 1-0 bij AZ en waren daarmee uitgeschakeld in de strijd voor de landstitel. 

Deze andere records kan PSV nog verbreken dit seizoen

Als kers op de taart kan PSV ook nog het record verbreken van beste doelsaldo ooit in de geschiedenis van de Eredivisie. Het huidige record staat op naam van Ajax in het seizoen 1997/98. De Amsterdammers haalden destijds met 112 goals voor en 22 tegen een doelsaldo van +90. De Eindhovenaren hebben momenteel met 108 goals voor en 20 tegen een doelsaldo van +88. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!