Nieuws

Om deze reden zit Klopp mogelijk niet op de bank tijdens zijn afscheidswedstrijd

Om deze reden zit Klopp mogelijk niet op de bank tijdens zijn afscheidswedstrijd

13 mei - 10:35 Laatste update: 10:35

Jürgen Klopp is bezig aan zijn laatste wedstrijden als Liverpool-manager. De Duitser zal naar alle waarschijnlijkheid een groot afscheid krijgen tijdens de laatste wedstrijd op Anfield, maar misschien zal hij helemaal niet op de bank zitten. Hoe zit dat precies? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Het Premier League-seizoen komt ook bijna aan zijn einde. Voor Liverpool staan er nog twee speelrondes op het programma, waarbij op de laatste dag de bal rolt op Anfield tegen Wolverhampton Wanderers. Kort daarvoor wacht nog een duel met Aston Villa, maar daarna is het over en sluiten voor Klopp. Hij zal afscheid nemen en hoogstwaarschijnlijk vervangen worden door Arne Slot. Hoewel Feyenoord en Liverpool er bijna uit lijken te zijn en de trainer nog altijd goede hoop heeft in een positieve uitkomst is de officiële aankondiging er nog altijd niet.

Waarom zit Jürgen Klopp mogelijk niet op de bank tijdens zijn afscheidswedstrijd?

Hoewel er nog maar twee speelrondes te gaan zijn, kan Klopp zelf in de problemen komen. De Duitser heeft namelijk twee gele kaarten achter zijn naam staan en bij een eventuele derde zal hij geschorst zijn. Mocht hij tegen die gele kaart aanlopen tegen Aston Villa, dan zal hij niet op de bank zitten tijdens de afsluitende speelronde. Er zal dan ook niet echt een afscheidswedstrijd zijn op Anfield.

Pikant is dat op maandagavond scheidsrechter Simon Hooper aangesteld is bij Liverpool. Klopp en de scheidsrechter hebben al aardig wat historie met elkaar. De manager van The Reds sprak openlijk over zijn moeilijkheden met de scheidsrechter tijdens het duel met Spurs. Er hangt hem ook nog altijd een voorwaardelijke straf boven het hoofd voor de woorden die hij sprak over scheidsrechter Paul Tierney. Mocht Klopp op Anfield tijdens het duel met Wolves op de bank willen zitten, dan zal hij dus op zijn woorden moeten passen. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!