Transfernieuws

'AZ toont interesse in Zweedse linksback, transfersom van ongeveer vier miljoen'

'AZ toont interesse in Zweedse linksback, transfersom van ongeveer vier miljoen'

26 april - 11:55

AZ heeft interesse getoond in Samuel Dahl, de jonge verdediger van Djurgårdens IF, zo meldt Fotbolldirekt. De 21-jarige Dahl, die zowel als linksback als controlerende middenvelder kan spelen, heeft een geschatte marktwaarde van tussen de twee en drie miljoen euro.

Dahl, die nog een contract heeft bij Djurgårdens tot december 2027, heeft zich snel ontwikkeld tot een sleutelspeler. Na een bescheiden start vorig jaar, is hij dit seizoen uitgegroeid tot een van de belangrijkste aankopen van de club. Inmiddels heeft Dahl ook zijn debuut voor het nationale elftal van Zweden achter de rug. Hij speelde de volledige negentig minuten in de oefeninterland tegen Estland.

AZ ziet in Dahl een potentieel sterke vervanger voor de wisselvallige David Møller Wolfe. Dahls consistente prestaties en veelzijdigheid maken hem een aantrekkelijk doelwit voor de Alkmaarders, die vaker Scandinavische talenten ophalen. Eerder deed AZ met Djurgårdens zaken over Aslak Witry, die momenteel excelleert bij Ludogorets in Bulgarije.

Fotbolldirekt rapporteert dat de huidige nummer zeven van de Allsvenskan een stevige transfersom verwacht. Sinds zijn komst is Dahls marktwaarde namelijk gestegen naar circa drie tot vier miljoen euro. De interesse in Dahl is niet beperkt tot AZ; hij zou ook op de radar staan van andere Europese clubs, waaronder RSC Anderlecht.