Reactie

Ten Hag reageert fel op Engelse pers: 'Jullie reacties waren beschamend'

Ten Hag reageert fel op Engelse pers: 'Jullie reacties waren beschamend'

23 april - 14:20

Erik ten Hag uit forse kritiek op de Engelse media na de tumultueuze FA Cup-wedstrijd van Manchester United tegen Coventry City. Ondanks een uiteindelijke overwinning in de penaltyserie, na een 3-0 voorsprong te hebben weggegeven, is de kritiek niet mals.

"Voetbal gaat over resultaat", benadrukt Ten Hag. "We hebben de finale gehaald en dat hebben we verdiend." De manager wijst op het verlies van controle in de laatste twintig minuten, maar onderstreept de prestatie van zijn team om de finale te bereiken.

Op de vraag of hij begrip heeft voor de negatieve media-aandacht antwoordt Ten Hag stellig. "Nee, absoluut niet." De kritiek van de pers noemt hij 'beschamend'. "Ik ben twee jaar hier en we staan twee keer in de finale van de FA Cup. Dat is schitterend. De reacties zijn een schande."

De Nederlandse coach stelt dat de negatieve reacties niet alleen ongepast zijn, maar ook de prestaties van zijn team ondermijnen. "We waren twintig minuten lang de controle kwijt", erkent hij. "Het zat ook niet mee. Eerst met de 2-3, daarna met de 3-3. Het is duidelijk dat we uiteindelijk veel geluk hebben gehad."

Manchester United komt woensdagavond om 21.00 uur weer in actie. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Sheffield United in de Premier League op het programma.