Nieuws

Mislintat terug bij Dortmund: welke functies heeft de oud Ajax-directeur al gehad?

Mislintat terug bij Dortmund: welke functies heeft de oud Ajax-directeur al gehad?

22 april - 13:25
1

Maandagmiddag kondigde Borussia Dortmund de terugkeer van Sven Milsintat aan. De voormalig directeur van Ajax gaat aan de slag in een technische functie bij de club. Voor welke clubs en in welke functies heeft hij eigenlijk allemaal al gewerkt? VoetbalNieuws.nl somt het voor je op.

Derde termijn bij Dortmund

Mislintat is een oude bekende van Dortmund. De Duitser begon in 1998 als wedstrijdanalist bij Die Schwarzgelben, waarna hij de club voor een periode van acht jaar verliet. Mislintat ging aan de slag als assistent-trainer van VfL Kamen en werd daarna wedstrijdanalist voor het Duitse nationale elftal. Dat deed hij slechts twee maanden, waarna hij voor vier jaar lang als assistent-trainer aan de slag ging bij Westfalia Herne. Daarna pikte Dortmund hem weer op.

De tweede termijn van Mislintat bij Dortmund was er een van elf jaar. Hij begon als scout, werd hoofdscout en daarna zelfs ook directeur profvoetbal en scouting. In die periode kreeg Mislintat de bijnaam Diamantenauge, omdat hij spelers als Shinji Kagawa, Robert Lewandowski, Ousmane Dembélé en Pierre-Emerick Aubameyang naar het Signal Iduna Park haalde. Mislintat vertrok in 2017 naar Arsenal en is nu via VfB Stuttgart en Ajax weer bij Dortmund uitgekomen.

Mislintat in een technische functie

Bij Arsenal werd Mislintat opnieuw hoofd van de scouting en tijdens deze periode van 2017 tot 2019 maakten The Gunners een mindere periode door. Mislintat vertrok uiteindelijk naar Stuttgart, als sportief directeur, wat zijn eerste echte technische functie is geweest. In 2022 klopte Ajax bij hem aan en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Na vier maanden zat het werk er voor Mislintat op in Amsterdam nadat er een selectie werd samengesteld die op zijn zachtst gezegd niet voldoet aan de standaarden van de club.

Vanaf mei 2024 mag Mislintat het opnieuw in een technische functie proberen, tijdens zijn derde periode bij Dortmund. Samen met technisch directeur Sebastian Kehl gaat de Duitser nu de selectie van de Duitse topclub samenstellen.