Nieuws

Waar en hoe laat kun je de huldiging van Feyenoord op tv volgen?

Waar en hoe laat kun je de huldiging van Feyenoord op tv volgen?

22 april - 07:30 Laatste update: 07:30

Het is groot feest in Rotterdam. Feyenoord heeft voor de veertiende keer in de clubgeschiedenis de KNVB Beker gewonnen. Uiteraard maken de Rotterdammers zich op voor de huldiging, die maandag plaatsvindt. VoetbalNieuws.nl vertelt je waar en hoe laat je die live op tv kunt volgen.

Waarom wordt Feyenoord niet op de Coolsingel gehuldigd?

De huldiging van Feyenoord vindt niet plaats op de traditionele Coolsingel, maar op de Binnenrotte, een plein in het centrum van Rotterdam. Dit besluit van het stadsbestuur is genomen vanwege verwachtingen rondom de opkomst en de impact op de stad. De Binnenrotte is gekozen als alternatieve locatie omdat hier een kleinere opkomst wordt verwacht dan bij voorgaande kampioenshuldigingen.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb benadrukte dat een bekeroverwinning groots gevierd moet worden, maar dat de belasting voor de stad, capaciteit van hulpdiensten en financiële overwegingen een rol spelen in die keuze.

Huldiging Feyenoord kijken

Feyenoord wordt maandag 22 april om 12.00 uur gehuldigd. De festiviteiten kun je live volgen via het open kanaal van ESPN. Hoe laat de uitzending precies begint, is nog niet bekend.