Breaking news

Ongeslagen Leverkusen voltooit Leicester-achtig sprookje en pakt eerste landstitel

14 april - 19:20
1

Bayer Leverkusen is er zondag in geslaagd de eerste landstitel in de clubgeschiedenis te winnen. In het thuisduel met Werder Bremen kwam Die Werkself langzaam op gang, maar werd er in de tweede helft orde op zaken gesteld: 5-0.

Leverkusen kende in aanloop naar het duel met middenmoter Werder Bremen een voorsprong van dertien punten op achtervolger Bayern München. Met nog zes wedstrijden te gaan wist de ploeg van Xabi Alonso dat een overwinning voldoende zou zijn om de landstitel nú al te claimen. Leverkusen begon met enige moeite aan het duel met Werder en kreeg na een klein half uur een gelukje: de thuisploeg kreeg een strafschop en Victor Boniface pakte het cadeautje uit.

In de tweede helft bouwde Leverkusen de voorsprong uit. Granit Xhaka zorgde met een fraai schot voor de 2-0 en het supertalent Florian Wirtz zorgde even later voor de beslissing met de 3-0. Diezelfde Wirtz deed in de slotfase nog een toegift met de 4-0 én 5-0. Na 25 overwinningen en vier gelijke spelen mag Leverkusen zich nú al de ongeslagen kampioen van Duitsland noemen. Tevens is de ploeg voor de 43ste wedstrijd op rij ongeslagen in alle competities: een record voor een ploeg uit de top vijf van de Europese competities.

Alonso heeft met Leverkusen een waanzinnige prestatie weten te leveren. De ploeg eindigde vorig seizoen nog als zesde en stond uiteindelijk 21 punten achter op Bayern München, die vanwege een gelijkspel van Borussia Dortmund de elfde landstitel op rij mocht opeisen. Dit seizoen is Der Rekordmeister nergens en wordt de champagne al halverwege april ontkrukt in de BayArena.