Transfernieuws

Dit verwacht Arne Slot van de aanstaande transferzomer bij Feyenoord

Dit verwacht Arne Slot van de aanstaande transferzomer bij Feyenoord

25 maart - 22:10

Arne Slot verwacht een hete transferzomer bij Feyenoord. De coach van de Rotterdammers vertelt aan tafel bij Rondo dat hij rekening houdt met het vertrek van zeker drie à vier basisspelers. Bovendien ging hij in op de financiële situatie van de club.

"De club Feyenoord wil heel graag een volgende stap zetten", aldus Slot. Onder zijn leiding wist Feyenoord in 2023 de Eredivisie te winnen en staat het dit seizoen in de finale van de KNVB Beker. "We gaan normaal gezien de Champions League halen, dat zorgt voor veel geld. De transferzomer zal ook weer heel erg veel geld gaan opleveren. Dan is het de vraag welke spelers we kunnen halen en welke we willen halen."

Wanneer er vervolgens een financieel rijtje wordt gepresenteerd, wordt duidelijk dat de Rotterdamse uitgaven veelal achterblijven bij de inkomsten. "Dat is wel een indirect gevolg van de jaren daarvoor, waarin Feyenoord heel vaak geld uitgaf, maar niets verkocht. Dat wist ik toen ik bij Feyenoord kwam", legt Slot uit. "Toen hebben ze gezegd; 'Luister, we willen dat je voetbal gaat spelen wat de mensen leuk vinden en dat er waardeontwikkeling op het veld komt.' We hebben nu bijna het nulpunt bereikt qua wat we nog op de bank hebben staan. Dus wij zullen nu ook transfers moeten gaan maken. Dat is best aardig gelukt en zal komende zomer ook wel weer de spuigaten uitlopen."

Slot vertelt rekening te houden met mogelijke vertrekken. Rondom spelers als Santiago Gimenez, Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Quinten Timber en Dávid Hancko is internationaal veel beweging. "Het zou heel slecht zijn als we als club daar niet op voorbereid zijn", reageert hij op een vraag van tafelgenoot Ruud Gullit. "Er zullen misschien ook jongens weggaan die niet zoveel spelen en ik geloof ook niet in spelers die voor een tweede jaar op de bank moeten zitten. Dat komt vaak niet ten goede aan hun motivatie. Maar het moet heel gek lopen als er niet drie/vier basisspelers gaan vertrekken."