Nieuws

Op jacht naar Haaland: dit zijn de topscorers van de Champions League dit seizoen

Op jacht naar Haaland: dit zijn de topscorers van de Champions League dit seizoen

9 mei - 10:40 Laatste update: 10:40

Real Madrid en Borussia Dortmund zullen op 1 juni gaan uitvechten wie de winnaar wordt van de Champions League. In twee bloedstollende duels, zonder al te veel doelpunten plaatste beide teams zich. Hoe ziet ondetussen de topscorerslijst eruit? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

PSG werd door Borussia Dortmund op schokkende wijze uitgeschakeld. Op het eigen Parc des Princes kregen Les Parisiens de bal er maar niet in. Kylian Mbappé was meermaals dichtbij, maar hij kon niet zijn doelpuntentotaal opkrikken. Dezelfde zaak gebeurde bij Harry Kane. In de heenwedstrijd tegen Real Madrid was hij nog trefzeker vanaf de penaltystip, maar in de teruwedstrijd lukte het niet om te scoren. Daarmee zijn beide leiders uitgeschakeld en lijken alleen: Vinicius Júnior, Rodrygo en Joselu nog een bedreiging te vormen. Joselu was met zijn twee treffers de held van Madrid, maar het leverde hem ook een plekje op in de top vijf van de topscorers van de Champions League.

Topscorers Champions League seizoen 2023/24

1. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) Harry Kane (Bayern München) - acht doelpunten
3. Erling Haaland (Manchester City), Antoine Griezmann (Atlético Madrid) - zes doelpunten
5. Vinicius Júnior (Real Madrid), Galeno (FC Porto), Phil Foden (Manchester City), Julián Álvarez (Manchester City), Rodrygo (Real Madrid), Álvaro Morata (Atlético Madrid), Joselu (Real Madrid), Rasmus Højlund (Manchester United) - vijf doelpunten