Nieuws

Driessen: 'Ajax wil wachten op Ten Hag, clubicoon in beeld als assistent'

Driessen: 'Ajax wil wachten op Ten Hag, clubicoon in beeld als assistent'

23 april - 14:43

Ajax lijkt geduldig te wachten op een mogelijke terugkeer van Erik ten Hag als hoofdtrainer. Dat onthult Valentijn Driessen in de rubriek Koffie met Valentijn van Vandaag Inside. Binnen de club is er speculatie over de toekomstige invulling van de technische staf, met bijzondere aandacht voor de positie van assistent-trainer.

Volgens Driessen overweegt Ajax om de beslissing over de nieuwe hoofdtrainer uit te stellen, in de hoop dat Ten Hag terug zal keren naar Amsterdam. "Als ze de lijn van Kroes volgen, dan wachten ze af of Ten Hag het ziet zitten", zegt de Telegraaf-journalist. "Off the record heeft hij (Kroes, red.) een aantal keer tegen mensen verteld dat hij graag wil wachten op Ten Hag. Dat zeg je niet als je weet dat hij (Ten Hag, red.) toch nee zegt."

Daarnaast wordt Edgar Davids genoemd als een sterke kandidaat voor de rol van assistent-trainer. Ajax zou overwegen om een bekend clubicoon aan te trekken, nu Richard Witschge de staf gaat verlaten. "Ik weet dat ze bij Ajax spelen met het idee om een Ajax-icoon bij de staf te halen. In feite zou Davids die rol kunnen vervullen. Hij heeft goed samengewerkt met Danny Blind en Louis van Gaal tijdens het WK in Qatar. Het is ook iemand met een bepaalde uitstraling naar spelers toe, denk ik. Hij heeft overal gespeeld, bij FC Barcelona en in Italië. Hij heeft een hoop gewonnen", voegt Driessen toe.