Breaking news

'Van Persie nadert akkoord met Heerenveen voor eerste Eredivisie-klus'

'Van Persie nadert akkoord met Heerenveen voor eerste Eredivisie-klus'

23 april - 14:08 Laatste update: 14:25

SC Heerenveen lijkt op het punt te staan om Robin van Persie aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. Na succesvolle gesprekken tussen de club en de oud-spits is de verwachting dat er spoedig een akkoord bereikt zal worden. Dat melden zowel het Algemeen Dagblad als de Leeuwarder Courant.

Heerenveen had aanvankelijk andere kandidaten op het oog, zoals Maurice Steijn en Rick Kruys, om Kees van Wonderen op te volgen. Echter, na meerdere goede gesprekken met Van Persie, die momenteel Feyenoord Onder-18 traint, verschoof de focus volledig naar hem.

Ondanks dat Feyenoord hoopte Van Persie binnenboord te houden voor een rol bij de Onder-21, koos de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal voor een nieuwe uitdaging. Hij is bijna in het bezit van het hoogste trainersdiploma en zou plannen hebben om één assistent mee te nemen naar Heerenveen.

Volgens bronnen dicht bij de club, inclusief LC-verslaggever Sander de Vries, zijn de gesprekken tussen Van Persie en Heerenveen-directeur Ferry de Haan, die in 2002 samen de UEFA Cup wonnen, in een vergevorderd stadium. Beide partijen zouden optimistisch zijn over een spoedige deal, waarmee Van Persie vanaf komend seizoen aan het roer zou staan in het Abe Lenstra Stadion.