Breaking news

Sturing vreest dat noodlijdend Vitesse wellicht seizoen niet kan afmaken

Sturing vreest dat noodlijdend Vitesse wellicht seizoen niet kan afmaken

13 april - 16:23 Laatste update: 16:30

Edward Sturing maakt zich grote zorgen om de toekomst van Vitesse. De trainer van de Arnhemse club kan niet garanderen dat de degradatiekandidaat het seizoen nog kan afmaken vanwege grote liquiditeitsproblemen. 

Sturing spreekt tegenover ESPN in aanloop naar het duel tussen Vitesse en PSV en draait er niet omheen: Vitesse zit in zeer zwaar weer. "Je weet de situatie waar we in zitten, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. We gaan nu kijken hoe de wedstrijden lopen en dat heb ik gedaan (verantwoordelijk nemen, red.). Elke keer hoop je op meer en ga je kijken of je een resultaat kan boeken."

Het voortbestaan van Vitesse kende voor volgend seizoen al de nodige vraagtekens, maar Sturing bevestigt dat de club wellicht het seizoen niet kan afmaken. "Daar is ook een probleem, een liquiditeitsprobleem, ook voor dit seizoen. Daar zijn we nog druk mee. We hebben wel een groot probleem, dat heeft de directie ook gezegd", aldus de trainer.

Vitesse draagt de rode lantaarn in de Eredivisie en moet acht punten goedmaken in de laatste wedstrijden om directe degradatie nog te ontlopen. Het is echter de vraag of de club überhaupt mag voortbestaan vanwege de grote financiële problemen.